Restauracja Polska pretenduje do tytułu najlepszej restauracji warszawskiej w kategorii "kuchnia polska". Na uwagę zasługuje oryginalny, elegancki wystrój i panujący tu klimat, sprzyjający zorganizowaniu kameralnego przyjęcia w gronie bliskich lub partnerów biznesowych.
Ofertę tego miejsca można opisać jako „szlachetność treści i formy”. Składa się na to wiele czynników – najwyższej jakości naturalne składniki, mistrzostwo szefów, umiejętność harmonijnego komponowania potraw, ich smak, jak też oprawa posiłku, wraz z kulturą obsługi i miejsca.
Jedzenie podawane w Restauracji Polskiej jest do głębi tradycyjne, realizuje zasady dobrego żywienia, a jednocześnie czerpie z innowacyjnych technik.
W bogatym menu obok klasyków znajdziemy wykwintne potrawy z polskich ryb i mięsa, a także pozycje odpowiednie dla wegetarian i wegan. Smak potraw podkreślają dobrane wina, polskie wódki, regionalne nalewki i piwa. Czas potrzebny na przygotowanie zamówionych dań dodatkowo umila w przytulnym wnętrzu „czekadełko” złożone z wypiekanego na miejscu chleba i świeżego masła.
Chwalona przez Gości i wyróżniana recenzjami autorytetów kulinarnych Restauracja Polska uzyskała uznanie Warszawskiej Izby Przedsiębiorców, otrzymując „Złoty Widelec” czterokrotnie - w latach 2015, 2017, 2018 i 2019. Kolejnym, prestiżowym potwierdzeniem wysokiej jakości jest rekomendacja Gault & Millau 2017.