Cukiernia KANDULSKI to poznańska firma cukiernicza utworzona w 1983 roku przez jednego z najwybitniejszych polskich cukierników Wojciecha KANDULSKIEGO. Historia przedsiębiorstwa choć młoda i nie może pochwalić się wielopokoleniową tradycją, to stała się z czasem firmą rodzinną, która znana i ceniona jest nie tylko w Polsce ale również poza jej granicami.
Pierwsza cukiernia powstała we wrześniu 1983 roku na jednym z poznańskich osiedli
i zatrudniała wtedy 2 pracowników. Był to mały sklepik z niewiele większym zapleczem produkcyjnym.
Znajomość i ciągłe doskonalenie sztuki cukierniczej a także ambicje Wojciecha KANDULSKIEGO sprawiły, że firma prężnie się rozwijała i odnosiła liczne sukcesy.
Dziś jest to jedno z najnowocześniejszych i największych przedsiębiorstw branży cukierniczej w Polsce, które zatrudnia 150 pracowników. Firma posiada rozbudowaną sieć własnych punktów sprzedaży i sieć sklepów franczyzowych, a także współpracuje z renomowanymi sieciami marketów.
Swoje wyroby cukiernicze dostarcza do wielu znanych firm, hoteli i restauracji na terenie całego kraju jak również zagranicą.
Cukiernia KANDULSKI może pochwalić się szeroką gamą wyrobów cukierniczych,
których niepodważalnym atutem jest wysoka jakość produktu, doskonały smak i artystyczny wygląd. Stało się to możliwe dzięki wyposażeniu pracowni produkcyjnej w maszyny
i urządzenia najnowszej technologii, a także zastosowaniu nowych technik i trendów w produkcji i dekoracji wypieków cukierniczych.
Firma stara się zaspokoić gusta nawet najbardziej wymagających klientów oraz zachwycić szerokim wyborem ciast i tortów, tak więc systematycznie wprowadza do sprzedaży nowy asortyment.
Wojciech KANDULSKI, założyciel firmy, zmarł w 2006 roku, był niezwykle cenionym fachowcem, nauczycielem i pasjonatem sztuki cukierniczej w Polsce. Zdobył również szerokie uznanie zagranicą, przez co należał do ścisłej międzynarodowej czołówki mistrzów cukiernictwa.
Oznacz jako odwiedzone, zastrzeżone lub zostaw opinię, aby wziąć udział. Więcej informacji
Biedronka za chwilę będzie miała lepszą opinię.
Rolada makowa to tandeta. Masa makowa z puszki. Od śmierci Wojciecha Kandulskiego jakość wyrobów spada w tempie prędkości światła. Tutaj już nie chodzi o jakość i renomę, tutaj liczony jest tylko zysk. Szkoda, bo tracą klientów przez chciwość i brak profesjonalizmu.