Colasanti Catering rodzi się z zamiłowania do dobrego jedzenia i pragnienia, aby jego klienci doświadczyli doskonałości w sztuce odbioru.
Efektywność naszej organizacji i wysokie standardy naszej kuchni pozwalają nam pracować w najlepszych lokalizacjach i dla najbardziej renomowanych i wymagających klientów.
... Twoje wydarzenie to przede wszystkim nasze ...
Twoje wydarzenie jest przede wszystkim nasze, pomożemy Ci go zbudować, będziemy podążać za nim z powagą i pasją, a my poświęcimy całą załogę profesjonalistów, którzy zadbają o spełnienie twoich życzeń i zabiorą wszystkie twoje zmartwienia.
Od badania lokalizacji do definicji tematu wydarzenia, od oceny najlepszych dostawców partnerów do realizacji wszystkich szczegółów wydarzenia.
... ... smak
Smaki, aromaty, kolory, naturalne przetwarzanie zawsze świeżych i 0 km surowców, badania i eksperymenty z nowymi recepturami, głęboka znajomość włoskiej tradycji z spojrzeniem na scenę międzynarodową.
To jest kuchnia Colasanti Catering.
Nasze laboratoria chleba, makaronu i ciasta codziennie przygotowują świeże produkty na Twoje imprezy i wspierają nas, gdy musimy zaspokoić szczególne pragnienia.
Jesteśmy również akredytowani przez społeczność żydowską na imprezy wymagające pieczęci koszernej.
Wzięliśmy ten catering na rozdanie dyplomów mojej siostry, składający się głównie z przystawek i deserów. Brioche każda warstwa miała ten sam smak, ale przede wszystkim nie było dobrze zdefiniowanych składników, wszystkie pasztety. Pikantne rogaliki były niedogotowane, a trzyczekoladowe ciasto mdlące. Mignon niejadalne, na szczęście my też coś ugotowaliśmy, inaczej goście by pościli. W rzeczywistości tace zamówione przez catering Colasanti pozostały prawie wszystkie pełne, ponieważ ludzie niczego nie lubili.
Początkowo wybraliśmy Colasanti dla Rino (właściciela), którego poznaliśmy bezpośrednio w Tenuta di Ripolo, gdzie się pobraliśmy (odprawiając zarówno rytuał pod dużym dębem willi, jak i przyjęcie). Rino dał nam zaledwie 15 minut, ponieważ był oczywiście zajęty przygotowaniem wydarzenia, które odbędzie się za kilka godzin, ale to wystarczyło, aby nas przekonać. Zasadniczo zajmuje się kuchnią i od razu wydawał się bezpośrednią i szczerą osobą, z dobrymi sposobami działania i już jasnymi pomysłami, jak zarządzać wydarzeniem w tym miejscu zgodnie z naszymi życzeniami. Następnie spotkaliśmy również jego żonę Marinę i córkę Chiarę, którzy zajmują się odpowiednio administracją i konfiguracjami. Oba okazały się równie wyjątkowe i przy tym samym sposobie robienia uprzejmych i łatwych ... Zwłaszcza Chiara okazała się prawdziwą świętą ręką! Było to dla nas jako rodzaj organizatora ślubu, niezwykle profesjonalna i uspokajająca obecność, na którą mogliśmy liczyć przez cały czas trwania imprezy. Doradził nam w sprawie przygotowań, skierował do dostawców, z którymi miał dobre wrażenia z samochodu i zorganizował w ciągu kilku godzin możliwy plan B na wypadek deszczu nie tylko na przyjęcie, ale także na rytuał (który na szczęście nie mieliśmy więcej niż wdrożenia)! Podczas wydarzenia Chiara zastanawiała się również nad ustanowieniem przysług i koordynowała hostessy podczas dystrybucji szyszek do rzucania ryżu i kart z nazwami stołów. Krótko mówiąc, jego praca wykroczyła daleko poza termin i tego wieczoru nie musieliśmy o niczym myśleć i wreszcie mogliśmy cieszyć się imprezą! Jeśli chodzi o jedzenie ... wystarczyło usłyszeć komentarze gości w kolejnych dniach, aby zrozumieć, że wieczór się udał! Wszyscy byli entuzjastycznie nastawieni do wszystkiego, od bufetu aperitifu z surową rybą, wyjątkowych serów i pizzy pieczonej na miejscu do tysiąca różnych smaków, po kolację z risotto z krewetkami, małżami i limonką, po bufet deserowy z tiramisu składa się z różnych smaków, deserów, różnego rodzaju ciast i doskonałych świeżych owoców. Nawet tort weselny był piękny i został wykonany dokładnie tak, jak na zdjęciu, które pokazaliśmy Rino i Chiarie: biały w maśle i jagodami na podłodze. Od tego czasu oboje małżonkowie nie tolerują mleka i jeden z celiakalnych świadków, oprócz dostosowania menu obiadowego, przygotowali dodatkowe ciasto ad hoc bez mleka i glutenu. Inną życzliwością, którą naprawdę doceniliśmy, był spodek z dwiema plasterkami szynki i pizzy figowej, którą Rino kazał nam przybyć podczas bufetu z przekąskami, tylko dlatego, że pamiętał, że bardzo lubił pannę młodą! Krótko mówiąc, była to wspaniała impreza i wszystko poszło bardzo dobrze dzięki zespołowi Colasanti, który sprawił, że czuliśmy się częścią rodziny!
Marta i Francesco
Wyjątkowy catering.
Dobra kuchnia, bogata, zróżnicowana i doskonałej jakości.
Wierzę, że zarządzanie rodziną jest ich mocną stroną. Dostępny, pod ręką, ale bez poświęcania ekstremalnego profesjonalizmu.
Wybrałbym je ponownie z zamkniętymi oczami i na pewno poleciłbym je.