Chemins de Tables to młoda firma z Bordeaux, która pracuje na miarę dla swoich klientów.
Szanując sezonowość i pochodzenie, zespół Paths of Tables wybiera produkty, które proponują usługi, które przypominają Ciebie, dostosowane do twoich pragnień i budżetów.
Dzięki nim wyobrazisz sobie menu, które najbardziej Ci odpowiada i towarzyszy Ci przez cały ten wyjątkowy dzień. Niezależnie od tego, czy chcesz eleganckiego i swobodnego koktajlu, posiłek na talerzu swoich ulubionych dań, wysublimowany dzięki ich know-how lub brunchowi dnia po ślubie, przy użyciu Paths of Tables, ma dostęp do gastronomii z prostotą .
POLECAM BEZ UMIARKOWANIA: SMACZNY, LOKALNY I UROCZY ZESPÓŁ
Z przyjemnością powierzyliśmy stworzenie przyjęcia koktajlowego i naszego weselnego posiłku Juliette, Charly i ich zespołowi. Zrobilibyśmy to ponownie bez wahania. Wiedzieli, jak przygotować wino honorowe i posiłek szyty na miarę, wysokiej jakości (95% wegetariańskie), ze świeżych, lokalnych produktów lub z sąsiednich regionów. Udało nam się uniknąć marnowania żywności, a obsługa była wysokiej jakości i bardzo dobrze zarządzana między kursami!
Polecony przez naszą konsultantkę ślubną i celebransa (Julie Bichon z Béguins et Moustaches) pozwalamy im współpracować z zamkniętymi oczami. Czy to podczas naszego pierwszego spotkania z nimi przy posiłku w ich restauracji w Bordeaux, czy podczas kolejnych spotkań, proces przebiegał z nimi bardzo gładko. Podczas spotkania udało nam się jasno wyrazić atmosferę i jakość poszukiwaną na naszym weselu oraz pomysły na koktajle i dania, którymi delektowaliśmy się wedle uznania poprzednich wesel czy wyjazdów. Później mogliśmy również podzielić się naszymi ulubionymi daniami, które już przyrządzili Chemins de table i które są widoczne na ich portalach społecznościowych FB i Instagram.
Poprzez nasze podróże, nasze regiony, naszą historię i nasze wspomnienia, mieliśmy szczęście, że mogliśmy wyobrazić sobie z nimi wegetariańskie menu (poza kilkoma koktajlami), które pozwoliłoby nam przeżyć 10 lat przygód we dwoje!
Wynajęliśmy na nasz ślub Moulin de Laboirie, zielone miejsce, w którym natura zajmuje należne jej miejsce. Z Julie, naszą super organizatorką ślubów, wyobraziliśmy sobie dekorację i zastawę stołową w ciepłych kolorach. Intencja ? Spraw, aby ludzie czuli się komfortowo jak ciepły wieczór przy ognisku w naszym domu w Quebecu! Dlatego potrzebowaliśmy przyjęcia i posiłku w zgodzie z tymi „kokonowymi” pragnieniami.
Z budżetem 5200 euro na przyjęcie i posiłek (60 gości), Chemin de Tables mógł rozpocząć uroczystość z oryginalnym przyjęciem, hojnym, smacznym i bardzo dobrze zaprezentowanym. Wszystko było pyszne: od „ chrupiących focaccias, pesto z rukoli i dzikiego czosnku, orzechów laskowych, Ossau Iraty ”, po „ słodycze chilli (smażony krokiet z groszku, przyprawy i świeże zioła), sos z kolendry i jabłka virgin ” i „ Pstrąg Adour ” gravlax, ogórki kiszone i tosty brioche ” oraz 6 innych koktajli i batonik hummus.
To samo tyczy się drinków, które również powierzono Chemins de tables na powitanie gości przed ceremonią, a także na przyjęcie. Podróżujemy w naszych wspomnieniach: Woda smakowa / Lemoniada / Herbata mrożona / Domowy syrop i lemoniada dla bezalkoholowych. Rosa sangria z likierem werbena z moreli, brzoskwini i limonki / Wino Lacave "Tariquet 1ère grives" ... na pamiątkę naszych studiów w Bordeaux!
Przy kolacji, aby wzmocnić pragnienie biesiadnego posiłku „jak w rodzinie”, wybieramy danie „w rodzinnym stylu”, podawane we wspólnym daniu na stół, a nie na talerzu. Indie zapraszają na nasze stoły z winem „terres d'épices”: Dahl z soczewicy koralowej, pieczonymi warzywami i jabłkiem, sałatką ze świeżych ziół i solonej ricotty, ryżem z ziołami i orzechami nerkowca . Zdecydowaliśmy się nie służyć jako przystawka, aby usprawnić obsługę i zapobiec przeciąganiu się posiłku. W konsekwencji vin d'honneur było dłuższe i hojniejsze! Nasz jedyny konstruktywny komentarz dotyczyłby proporcji dahlu i/lub ryżu. Gdybyśmy musieli to zrobić jeszcze raz, prawdopodobnie zwrócilibyśmy uwagę na nieco większe ilości tego produktu: nastolatki/młodzi dorośli mogliby wziąć trochę bez wahania ;). To druga strona medalu, gdy danie jest tak dobre: nawet jeśli jesteśmy bardziej głodni i jest sequel… obżarstwo sprawia, że chcemy jeść więcej!
Po posiłku, półmiskach serów i torcie weselnym (nagie ciasto waniliowe, brzoskwiniowo-morelowe) Chemins de Tables zadbało o wieczorny bufet deserowy, który zrobił duże wrażenie na naszych gościach: „ Mini tort z orzechami pekan ”, „ Crispy ” ptysie, bita śmietana cytrynowo-tymiankowa, confit z jagód i świeże jagody ”, „ Ciasta cytrynowe z bergamotką i earl grey, krem cytrynowy ”, „ Kawa, napary i mini cannelés ” były dla nas dodające energii do przetańczenia całej nocy!
Jak zapewne zrozumiesz, bardzo nam się podobało, że są tak uważni na swoich klientów, że oferują spersonalizowane menu, troszczą się o środowisko i są tak kreatywni. Wreszcie życzliwość Juliette & Charly jak i członków ich ekipy tylko dodaje radości ze współpracy z tak utalentowanym cateringiem, którego harmonia smaków w każdym kęsie wywarła spory wpływ, zarówno na Parę Młodą, jak i na Pana Młodego. ! Dwa miesiące później nasi goście wciąż rozmawiają z nami o cateringu: czuli się dopieszczeni, mile zaskoczeni oryginalnymi smakami i zachwyceni tymi wszystkimi świeżymi produktami! Tę pyszną podróż smakową będziemy długo wspominać od 18:00 do 12:00! Ogromne podziękowania dla Was Juliette i Charly, życzymy wszystkim naszym przyjaciołom współpracy z Wami przy ich ślubie :)